30 december, 2023

2023 was een jaar van extremen, in veel opzichten. Maar extreem is ook vaak een relatief begrip. Wat de een extreem vindt, kan voor een ander heel gewoon zijn. En sommige mensen houden van extremen, ze zoeken ze zelfs op.

Hoe dan ook: wij laten ons er in 2024 door inspireren. We roepen dichters en kunstenaars op om uiterlijk 31 maart een bijdrage te leveren.

Toen extreem in HvH

Zoek je inspiratie in extreme situaties uit het Hoekse verleden? Kom dan naar de Historische avond op woensdag 21 februari met een presentatie door Henk van der Lugt en Mir Visser (kosten € 5). Reserveren kan door een mail te sturen naar .

Extreem nu en in de toekomst

Het thema biedt veel mogelijkheden. Je kunt de serieuze kant op met een kunstzinnige uiting over de huidige politiek, over de gevolgen van klimaatverandering, over bedreigingen via sociale media, en ga maar door.

Luchtig of mysterieus

Je kunt je ook focussen op een meer luchtig onderwerp. Of op extreme kunst, of op een mix. Zoals in uitingen van de mysterieuze kunstenaar Banksky. In 2023 fleurde hij in Oekraïne gebombardeerde gebouwen op met verrassende muurschilderingen.

Extreem dichtbij

Trouwens: aan de Berghaven staat een waarschuwingsbord voor extreme waterhoogte. Zo zie je, je kunt met dit thema zoveel kanten op.

Meer informatie binnenkort op deze website.

Categorie: Activiteiten die waren