Jose Knippenberg-Fronen

15 oktober, 2016

ledloper-a-1-1
Jose Knippenberg-Fronen
Hoek van Holland
Autonoom kunstenaar

Josė: ‘Al mijn kunstwerken zijn producten van mijn geest en gevoel. Het willen maken van 3D-objecten en installaties met organische vormen komt voort uit een innerlijke kracht. Een levenskracht, een optimisme. In 1995 richtte ik als autonoom kunstenaar een atelier op. Sindsdien maak ik objecten met allerlei soorten natuurlijke materialen, in combinatie met gerecycleerde.

In 2013 werkte ik voor het eerst met roestvast staal bij een ontwerpwedstrijd voor De Hoekse Vogel. Deze is inmiddels op tien locaties geplaatst. Vanaf die tijd fascineert het mij enorm om met dit materiaal ook elegante vormen te maken die de zwaartekracht uitdagen en toch spelen met licht, lucht en ruimte.’

Locatie: buitenruimte festivalterrein

Terug naar alle kunstenaars

 

Categorie: Geen categorie