foto-jose

Lokale en regionale kunstenaars in een Parade-achtige omgeving. Maar wel kleinschalig en typisch Hoeks. Precies wat we voor ogen hadden. Niemand had kunnen vermoeden dat de weergoden de kunst zo welgevallig zouden zijn.

Route vol verrassingen
Onder bijna voorjaarsachtige omstandigheden liepen kunstliefhebbers zaterdagmiddag langs de ramen van de Willem van Houtenstraat waar 12 kunstenaars hun kunstwerken hadden uitgestald. In De Uithoek exposeerden nog eens 8 kunstenaars. Tijdens de route werden ze verrast door balletgroep Domingos en bellenblazende Petri Jakobs. Bij de Uithoek stond een suikerspin.


Bij het invallen van de duisternis waren de straat en de kunstwerken plotseling sfeervol verlicht, en werden de bezoekers in de speeltuin verrast door een kunstzinnig, feeërieke installatie van José Knippenberg,

Hoeks erfgoed
Ondertussen was er een diversiteit aan presentaties in de tent aan de Jolinkstraat en achter de Uithoek. Daarbij werd het Hoekse erfgoed prachtig belicht door Henk van der Lugt, René Vas en Frank Dam. Het evenement werd om 16.00 uur op een originele manier geopend en om 22.00 uur weer afgesloten door P. K. Ebscheuten (stadsomroeper van Vlaardingen) en Dirk Vermeulen van Rotterdam aan Zee.

 

Categorie: Activiteiten die waren