Mirjam Visser (Historische Genootschap HvH):
‘Bij het uitlaten van mijn hond op het oude opstelterrein van de boot vind ik soms porseleinen scherven van de Deutsche Eisenbahn Speisewagen Gesellschaft. Deze Gesellschaft bestond van 1896 t/m 1917, en de scherven vond ik op de plek waar de 2e buitenste  sporen van de trein liepen en die weggehaald zijn bij de aanleg van de metro. Zo’n beetje tussen de 2 vuurtorens in. Nu zijn ze daar bezig met het profiel van de H6 weg, dus ik vond niets meer.’ 

‘Maar vanmorgen (2 maart 2019) zag ik op een zandheuvel een paar scherven. Ik trok ze eruit en wat ik toen vond…’

Mirjam vervolgt: ‘Ik ben met Annelies (m’n zus) twee uur aan het graven geweest: tientallen scherven,  allemaal met het logo met de adelaar van koffiekopjes, soepkommen, schaaltjes in verschillende maten, borden, een deel van een soepterrine, schnapssglaasjes, bierglazen….  verschillende  bierflessen (Duits), beugeldoppen van Duitse brouwers. Ze hebben ooit een heel servies uit de trein gemieterd…’

‘Het Odol-aardewerk is een tandenstokerhouder. Daar hebben we er ook verschillende van gevonden. Verder wat beugelflesdoppen en een schnappsglaasje met het logo van een Pruisische Adelaar, uit de keizertijd (plusminus 1866-1918)’, aldus Mirjam Visser.

Passen en meten
Beugelflesdoppen
De Duitse adelaar

Terug naar ‘Hoekse verzamelaars’

Categorie: Het verhaal achter de verzameling